Lys i Mørket.

En av de største forskjellene mellom Norge og Malawi er lyset, eller mangel på sådan i Malawi.

I Norge tenner vi hus- og gatelys så vi kan ses fra månen. I Malawi kan man gå gjennom en hel landsby på flere hundre mennesker uten å se en annet enn ett og annet kjøkkenbål. Befolkningen har ikke råd til så mye som et stearinlys, og ute på landsbygda er elektrisitet forbeholdt noen få utvalgte steder. Dette medfører mange ulemper for befolkningen.

– Ungene får ikke gjort lekser etter at det er mørkt. – Det er vanskelig å finne fram i husene, som ofte har et minimum av vinduer. – Rotter og mus får fritt spillerom. – Selv om Malawi er et forholdsvis trygt land skjer av og til stygge ting om natten. Dette går særlig ut over jentene.

Dette har vi i Barnas Håp tatt mål av oss å gjøre noe med. Vi kommer til å bestille enkle og robuste ledlykter av typen Sun Turtle til våre familier. Lampen er bare 15cm stor, men den gjør jobben. Fem timers lading gir fem timers leselys eller ett døgn oppholdslys. Målet er to lamper til hver av våre 53 familier. Det koster så lite, men vil bety en enorm forskjell.

Lampene koster normalt 200 kr/stk, men vi har forhandlet oss fram til å kjøpe disse direkte fra importøren til 125 kr/stk. Ta gjerne kontakt om du vil være med å sponse en eller flere lamper.