Afrika sulter – Malawi lider

Nød – nok en gang

Atter en gang viser det seg at våre venner i Malawi er sårbare i forhold til dårlig vær og klima-endringer. Siste år var det tørke som ødela avlingene. I år gjør alt regnet at kassawaen råtner i bakken.

For at våre familier ikke skal sulte i hjel har vi derfor i all hast kjøpt 25 tonn med mais. Det var viktig å få gjort dette mens prisene ennå var gode. Vi har også supplert med ett tonn soya, da vi har fått melding om at mange av barna er underernærte. Til sammen sikrer dette at våre 52 familier med over 300 personer kan overleve gjennom vinteren – med knapp margin.

Bedre føre var

Vi håper og ber om at neste års avling kan gi et nødvendig levebrød. For å unngå at de skal være så sårbare med hensyn på kassawa vil vi gi også noe støtte til såkorn og søtpoteter. Sammen med våre lokale medarbeidere Sydney og Irene holder vi også på å lage et undervisningsopplegg for å sikre oss at dette blir dyrket bedre.

Ingen gratis måltider

75.000,- kostet det oss å berge liv denne gang. Det var viktig å handle raskt for å få maten i hus før svartebørsen driver prisene i været. Samtidig betyr kjøpet at kassa vår er mager, og vi må kanskje spare på husbygging eller skolepenger.

Har du lyst til å bidra til å hjelpe familiene våre gjennom denne krisen vil det være til stor hjelp for vårt arbeide. En sekk mais koster ca 125 kroner. 10 sekker er nok til å berge en familie gjennom vinteren.